BURSA / İZNİK - Kılıçaslan İlkokulu

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku ile kutlandı

Nis

3-F Sınıfı öğrencilerimiz yapay çevre ve doğal çevre etkinliği yaptılar okumuzda sergileyerek diğer arkadaşlarına çevre kavrama konusunda yardımcı oldular.

İYİ ÖRNEKLERİN PAYLAŞILMASI

18 Mart Çanakkale Zaferi'ni Kutlama Programı

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

Şbt

Öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması.

Şbt

Okulumuzda sivil savunma günü ve deprem haftası dolayısıyla sivil savunma ve kurtarma tatbikatı yapıldı.

Tatbikat öncesi okulumuz öğrencilerine   ikaz alarm ve işaretleri hakkında eğitim seminerleri verildi. Ayrıca sivil savunmanın önemi ve deprem gibi olağan durumlarda neler yapmamız gerektiği hakkında da öğrenciler bilgilendirildi.

Sivil savunma eğitiminin ardından öğrenciler derste iken tatbikat başlatıldı. Öğrenciler acil durumlarda yapılması gerekenleri uygulayarak acil çıkış için harekete geçerek okul bahçesinde bulunan Acil Toplanma Bölgesinde toplandı. Okul bahçesine toplanan öğrencilere tatbikat hakkında bilgiler verildi ve önemi anlatıldı. Bu seneki tatbikatımızda başarılı geçerek öğrencilerimiz bilgi sahibi oldu.

4/ B Sınıfı Meslek Yüksek Okulu ziyareti

4/D Barış Manço'yu anma etkinliği

Şbt

4A  sınıfı gedirdikleri malzemelerle etkinlik yaptılar.

1. Sınıflar 1. Murat Hamamı'nda Ses etkinliği

Şbt

2. Dönem Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısını gerçekleştirdik.

Şbt

Türk Astronot ve Bilim Misyonu Projesi kapsamında ilk Türk astronotu Alper GEZERAVCI’nın uzay yolculuğunun heyecanına bizler de ortak olduk. Uzay hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz, astronot maketiyle fotoğraf çektirerek bu anı hafızalarına kazıdılar.

Ock

Öğrencilerimiz geleneksel oyunlarımızdan Karagöz ve Hacivat ile eğlenceli zaman geçirdiler. Bursa Büyükşehir belediyesinin katkılarıyla gerçekleşen etkinliğimizde, geçmişten günümüze açılan perdeden geleneklerimizin izini sürdük.

Ara

Tutum Yatırım ve Malları Haftası kutlama etkinliklerini gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz üretmenin, ürettiğini doğru kullanmanın ve tutumlu olmanın önemini kavradılar.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı:

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.
  •  Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşvik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.
  •  Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.
  •  Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye hedefini görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.